TPK Logo klein

Maatwerk in leiderschaps- en teamontwikkeling

Training & coachingtrajecten op maat
Begeleiding bij veranderingstrajecten
Presentatie & minitraining “De Vijf Rollen van een Meesterherder”

Trainingen open inschrijving

Introductie “Natuurlijk leiderschap met impact” (2,5u)
Training Natuurlijk Leiderschap (2 dagen)
Van overleven naar voluit leven – Nature of Wisdom (12 dagen)

Overige Informatie

Onderzoek & Blogserie: Het Geheim van Succesvolle Organisaties

 


Individuele sessie met paard - kopieLeiderschapsontwikkeling en teambuilding: de kracht van de paardenkudde voor organisaties.

Training & Coaching Op Maat

????????
Interacties met paarden geven inzicht in de kracht en uitdaging van jouw persoonlijke leiderschap of de samenwerking in je team.

In ervaringsgerichte sessies met paarden doorbreek je blokkades en oefen je met nieuwe vaardigheden en rollen om je leiderschap en teamsamenwerking te verbeteren.

Paarden reageren direct op aanpassingen en laten zo zien of, en hoe, die werken. Door het actieve, ervaringsgerichte karakter van de training worden inzichten meteen in de praktijk geïntegreerd.

Groepstrainingen en individuele coachingssessies worden afgestemd op de behoeften bij de klant. Het Odin Development Compass kan als leidraad dienen om doelstellingen voor persoonlijke groei en teamontwikkeling vast te stellen.


Panorama paardenbak

Het paard als expert bij verandermanagement?

Net als een menselijke organisatie is een paardenkudde continu onderhavig aan veranderingen en evolutie.

Het paard gaat, als sociaal intelligent kuddedier, de rechtop lopende mens ver voor op de evolutionaire tijdsschaal. In de grofweg 55 miljoen jaar sinds oerpaardje Eohippus rondscharrelde in Noord Amerika, heeft het zich continu uiterlijk aangepast.

De ‘innerlijke bedrading’ van ons intelligente, gedomesticeerde paard is sindsdien echter niet veel veranderd. Daarmee overleeft het al 55 miljoen jaar succesvol op alle continenten, zowel in berggebieden als op de steppe.

Paarden blijken dus van nature meester in de fijne kunst van aanpassing en samenwerking met elkaar en andere soorten. De sociale intelligentievaardigheden die hen hiertoe in staat stelt, helpen individuen en teams om tijdens en na veranderingen duurzaam te blijven presteren.

Om écht duurzaam te kunnen veranderen, moeten oude patronen op de juiste manier begrepen en losgelaten worden, en nieuwe patronen worden ontwikkeld en eigen gemaakt. In ervaringsgerichte sessies met paarden oefent het team met nieuwe samenstellingen en werkwijzen, en worden veranderingen effectief ingebed op de werkvloer.


Voor grotere groepen

Interactieve leiderschapstraining “Vijf Rollen van een Meesterherder”

Webinar2
nscu-logoFoto: Deze korte training is opgenomen als webinar voor de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities.

Een plenaire training over de vijf rollen die we zien in zowel de paarden- als mensenkudde, in-house, in een zaaltje in de buurt, of op locatie bij de paardenkudde.

In deze leuke, interactieve groepstraining ontdekken deelnemers aan de hand van voorbeelden uit de paardenkudde en een korte zelftest, hun natuurlijke voorkeursrol in leiderschap. Ervaringsgerichte oefeningen geven inzicht over wat dit betekent in samenwerking met andere stijlen.

De inzichten die hierdoor ontstaan over het vergroten van persoonlijke effectiviteit en het verbeteren van samenwerking laten zich direct vertalen naar de praktijk.

Deze interactieve minitraining kan op zichzelfstaand aangeboden worden, of als inleiding voor groeps- en individueel werk met de paarden. Er wordt in deze training niet direct met paarden gewerkt.


Training Natuurlijk Leiderschap - Relatie in verbinding en beweging

Doorbraakprogramma NOW: Nature of Wisdom

Nature Of Wisdom (NOW) is een intensief persoonlijk doorbraakprogramma waarin je de kracht van je authentieke leiderschap aanboort. Paarden zijn inspiratie en spiegel in deze beproefde formule voor effectieve verandering die zich al jarenlang in de praktijk bewijst.

Publiek_0008_Layer-151-150x150Het NOW programma bestaat uit 2 delen van ieder 6 dagen waarin je intensief werkt aan je persoonlijke groei. In de periode er tussen ga je onder begeleiding de transformatie aangaat in je dagelijkse realiteit.

NOW is als op zichzelf staand programma te volgen. Het vormt tevens het eerste deel van de opleiding tot paardencoach of equitherapeut volgens de Eponaquest methode van Linda Kohanov (foto).

Data NOW open inschrijving 2017:
27 mei t/m 1 juni 2017 (deel 1)
12-17 september 2017 (deel 2)

Het NOW programma kan op maat worden ingezet voor teams bij veranderingen in organisaties.


Blogserie en onderzoek

Het geheim van succesvolle organisaties

canstockphoto8507144 - kopieIn deze blogserie kijken leiderschapsexperts Josselien Janssens en Suzanne Mijnheer met frisse ogen naar de geheimen van succesvolle Nederlandse organisaties. Ons doel is om de ‘verborgen’ kennis en expertise die we ontdekten in succesvolle organisaties ook voor anderen inzichtelijk te maken.