Je gevoel als feilloos waarschuwingssysteem in 4 stappen

ImageVaak verstoppen we gevoelens zoals angst en kwaadheid, omdat we ze liever niet voelen.

Je gevoel is echter niet zelf het probleem, maar je natuurlijke waarschuwingssysteem dat je wil helpen te voorkomen om (verder) in de problemen te komen. Paarden zijn meester in het veilig volgen van hun gevoel. Ze verstoppen hun gevoelens nooit maar luisteren er juist naar. Hierdoor zijn ze een van de meest succesvolle soorten op aarde…

Altijd op tijd

Paarden weten namelijk van nature dat als je je op de juiste manier door je gevoel laat leiden, je altijd op tijd wordt gewaarschuwd.

Als je echt naar je gevoel luistert, weet je dus op elk moment precies wat je moet doen om verder te komen in het werken aan je doelen en veilig te blijven. Soms moet je echter wat oude bagage verwerken om je natuurlijk waarschuwingssysteem weer helemaal ‘fit’ te laten zijn.

4 stappen

Het natuurlijke gedrag van paarden heeft als basis een simpele 4-stappentechniek om je intuitie de gezonde basis te laten zijn voor je succes!

Die stappen kunnen wij als  mensen heel gemakkelijk toepassen:

1)    Laat je gevoel er zijn. Verstop het niet. Laat je gevoel toe als een golf die opkomt, piekt en dan weer afzwakt – en luister naar de boodschap ervan.

2)    Achter de ‘golf’ van gevoel zit de helderheid over wat je NU kunt doen om je situatie te verbeteren. Laat die helderheid van binnen spreken. Twijfel niet aan jezelf.

3)    Handel naar de boodschap van je emotie. Dus handel niet vanuit de ‘piek’ van de ‘golf’ maar pas als je het gevoel hebt laten wegebben en duidelijk bent over de boodschap.

4)    Laat het daarna los. Als je echt gehandeld hebt naar je gevoel, hoef je niet gefocust te blijven op wat je net gedaan hebt, maar kun je genieten van het hier & nu.

Paarden gaan de confrontatie aan of vluchten zodra hun gevoel zegt dat dit moet… en zodra hun gevoel zegt dat de crisis opgelost is gaan ze meteen weer grazen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *