‘De kracht van de kudde’ verschenen in het Nederlands

Het nieuwste boek van Linda Kohanov: “De Kracht van de Kudde – Bouwen aan sociale intelligentie en visionair leiderschap volgens de weg van het paard”, is op 28 maart j.l. in het Nederlands verschenen.

Hier een registratie van de introductie van de Nederlandse uitgave, met demonstratie en interviews door Eponaquest instructeurs Josselien Janssens en Ineke Rietveld.

In het boek wordt wat paarden ons leren over leiderschap en samenwerking in teams, vertaald naar praktische instrumenten voor de werkvloer. In augustus zal Linda Kohanov enige dagen Nederland bezoeken.

Non-verbale communicatie en leiderschap

POTH coversNa haar baanbrekende beschrijving van “De weg van het paard, eeuwenoude spirituele ervaringswijsheid van ruiters”, verplaatst Linda Kohanov de door het paard geïnspireerde inzichten over de non-verbale elementen van communicatie en leiderschap naar de wereld van onze werkvloer en relaties.

We verkennen de voordelen van “niet-agressieve macht” bij het ontwikkelen van assertiviteit, het koesteren van creativiteit, het omgaan met conflicten en het verdiepen van het bewustzijn van lichaam en geest.

Een korte geschiedenis van macht

In “Een korte geschiedenis van macht”, het eerste deel van dit boek, beschrijft Kohanov culturele vernieuwers die buitengewone non-verbale vaardigheden tentoonspreidden en zo de loop van de geschiedenis veranderden, vaak te paard, zoals Winston Churchill, George Washington, Alexander de Grote en Siddhartha Gautama (de Boeddha).

Ze legt het gedrag van volwassen paardenkuddes, naast herdersculturen in Afrika en Mongolië, om theorieën over dominantiehiërarchieën te ontzenuwen, ingesleten ideeën van “survival of the fittest” aan de kaak te stellen en de macht aan te tonen van een leiderschap met wederzijds instemmen waarin de leidende rol niet vastligt.

12 Leidende principes

Vervolgens zet Kohanov deze lessen om in twaalf krachtige leidende principes die we allemaal in ons werkzame en persoonlijke leven kunnen toepassen. Ze doet dit op een welbespraakte en uitdagende manier.

Dit is paardenwijsheid voor iedereen die goed wil functioneren in de kuddes waarvan we allemaal deel uitmaken – onze gemeenschappen, werkomgeving, familie en vriendenkring.

Expert opinie over het boek

“Linda Kohanov heeft een unieke synthese gecreëerd van mythe, symboliek, psychologie, neurowetenschappen en bovenal de inzichten die ze geleerd heeft van paarden. … In dit boek, een must voor iedere leider en iedereen die er een wil worden, tilt ze ‘horsemanship’ van een persoonlijk naar een wereldwijd niveau.”
~ Allan J. Hamilton, MD, FACS, auteur van Zen Mind, Zen Horse

Interview met Linda Kohanov over het boek

Video Linda Kohanov over ‘De kracht van de kudde’

Bestellen

De Nederlandse vertaling van De Kracht van de Kudde – Bouwen aan sociale intelligentie en visionair leiderschap” is vertaald door Willemien Werkman, onder eindredactie van Josselien Janssens, en uitgegeven door Bloemendal Uitgevers te Amersfoort. Het boek is te bestellen via managementboek.nl en bol.com.

Training & Coaching met paarden

Bent u geinteresseerd in leiderschaps- en teamtrainingen volgens deze visie voor uzelf en/of uw organisatie? Neem contact op met Josselien Janssens.

Voor meer informatie over haar bezoek, workshops voor persoonlijke ontwikkeling, kennismakingsworkshops voor therapeuten, coaches, trainers: klik hier.

One thought on “‘De kracht van de kudde’ verschenen in het Nederlands”

Comments are closed.