Je doel behalen, is dat wel het doel?

Cheque SR

Drie belangrijke leiderschapsinzichten die mijn Serious Request actie opleverde, naast geld…

Als je net als ik vlakbij Haarlem woont kon je niet om 3FM Serious Request heen dit jaar. Dus moest ik er wel in meegesleept worden… lees hier hoe dat meer opleverde dan alleen wat geld voor het goede doel!

Op donderdag de 18e werd ik bij een openingsreceptie door Michael Struis, de voorzitter van Stichting Gitaarlem uitgedaagd om een flink bedrag bij elkaar te krijgen voor hun checque aan SR. Dan zou ik namelijk alsnog de Gitaarlem afterparty op 23 december bij mogen wonen, waar ik niet meer in kon omdat die uitverkocht was.

Ik had al diverse inzamelingen voor Serious Request gesteund en een bomvolle agenda. Toch kon ik daar op de Grote Markt, niet anders dan die uitdaging aannemen!

Zangactie

Het was niet moeilijk te bedenken hoe: een liedje zingen, ik heb jaren geleden in een band gezeten. Dat was precies mijn persoonlijke doel om naar die afterparty te willen, om in contact te komen met bands waar ik weer af en toe in mee kan zingen: mijn goede voornemen voor 2015. Ik werkte tot 3 uur ‘s nachts door tot ik mijn actie op mijn blog had staan. Hier de link naar het filmpje…

Benefietdiner

eetumeeDe volgende ochtend kwam ik puur toevallig in contact met Klaartje Vreeken, die me spontaan uitnodigde om live te zingen bij het benefietdiner van Eet U Mee dat zij op maandag organiseerde!

Een mailtje naar familie en vrienden leverde 170 EUR op. Dit kon ik op het benefietdiner (zie foto) aanvullen tot 190.

Een mooi bedrag als je bedenkt dat ik in die vier dagen maar een paar uur vrij had en de uitvoering verre van perfect was! (Het diner bracht overigens 402 EUR op.)

 Gitaarlem cheque

Dinsdag werd het fenomenale eindbedrag van Stichting Gitaarlem bekend: zij konden een cheque van 142.500 EUR overhandigen. Mijn bijdrage zou daar dus 142.690 van gemaakt hebben…

Ik slaagde er echter niet in op tijd contact te krijgen met de Gitaarlemmers om mijn bijdrage nog bij de hunne op te laten tellen. Zij hadden het te druk met de overhandiging en afterparty. Zelf kon ik uiteindelijk ook niet de tijd vrijmaken voor de afterparty… Ik heb ‘mijn’ 190 EUR dus op 24 december direct op de rekening van Serious Request gestort.

Afterparty gemist, actie dus mislukt?

Beslist niet! Mijn actie leverde wel 5 positieve resultaten op:

  1. Op de 24e kreeg ik een enthousiaste reactie van een Gitaarlem crewlid. Dat feestje heb ik vast nog wel ergens tegoed…
  2. Ik heb genoten van de positieve reacties en van het feit dat ik een goed doel hielp
  3. Ik heb er een aantal leuke nieuwe contacten aan overgehouden
  4. Mijn voornemen om in 2015 weer te gaan zingen is in 2014 al uitgekomen
  5. Daarbij beloofde een vriend die in bands speelt, te kijken of ik eens met een ervan kan meezingen…

De drie leiderschapslessen in deze ervaring?

  1. Om dingen in de juiste richting in beweging te zetten moet je duidelijke doelen stellen
  2. Daarbij moet je er met volle overtuiging energie in stoppen ze te bereiken. (Dan vind je altijd mensen die je steunen!)
  3. Een doel wordt altijd op de best mogelijke manier behaald. Dat is niet noodzakelijk de manier die jij in gedachten had toen je het formuleerde…

Dit geldt voor kleine doelen net zo sterk als voor doelstellingen op de “groot-groter-Groots” trap! Als leider is jouw uitdaging dat heel zeker te blijven weten, onder alle omstandigheden, terwijl je continu in contact blijft met de mensen waar je die doelen samen mee wilt bereiken.

Lieve donateurs, nogmaals heel erg bedankt voor jullie bijdragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *