Wil je:

meer impact hebben op je omgeving, op je werk of thuis?

spanning of conflict omzetten in positieve verandering?

effectiever je grenzen aangeven en jouw eigen ruimte innemen?

Doe mee aan de training Natuurlijk Leiderschap in Verbinding

Baragan-en-linda_0006_Layer-41

Ben je bewust met je eigen ontwikkeling bezig? Loop je tegen blokkades aan in het bereiken van je doelen? Wil je inspiratie opdoen vanuit de natuurlijke wijsheid van paarden? Dan is dit dè training voor jou.

Voor leidinggevenden, ondernemers, trainers, (paarden)coaches, HR professionals, en zorgprofessionals die effectief en met plezier de uitdagingen van hun dagelijkse praktijk willen aangaan.

Je onbewuste ervaringen bepalen je identiteit in je werk, de manier waarop je op uitdagingen reageert, en vaak ook het type vraagstukken dat je op je pad krijgt. Dit kan een kracht zijn, maar ook een valkuil.

Paarden spiegelen onze talenten, uitdagingen en blokkades in hun natuurlijke reacties. In interacties en oefeningen met paarden, krijg je de inzichten die jij nodig hebt om vanuit jouw authentieke kracht je uitdagingen aan te gaan.

Door de onbevooroordeelde aanwezigheid van de paarden en de intervisie met andere professionals, kom je dichter bij de kern van wat jou bewust en onbewust drijft. Van daar uit kun je anderen effectiever begeleiden naar het gewenste resultaat.

De Weg van het Paard

Je maakt kennis met de Eponaquest trainingsoefeningen, instrumenten, inzichten voor interpersoonlijke communicatie, en leiderschap die gefocust zijn op:

 • het inzetten en in balans houden van De Vijf Rollen van een ‘Meesterherder’
 • het onderhouden van verbinding in relaties
 • effectief handelen naar de informatie achter je emoties
 • je lichaam als sensor begrijpen
 • productief communiceren vanuit je authentieke zelf
 • het aangeven van gezonde grenzen

Deze instrumenten zijn ontwikkeld over een periode van meer dan 20 jaar door Linda Kohanov (foto bovenaan, genomen tijdens een demonstratie in België in 2014).

Haar Eponaquest aanpak combineert de nieuwste ontwikkelingen in de Westerse wetenschap over leiderschap en emotionele intelligentie, met eeuwenoude wijsheid uit de Oosterse mindfulness en het Noordamerikaanse sjamanisme.

Wat deelnemers zeggen:

‘Wat ik geleerd heb is hoe belangrijk een actieve opstelling is in leiderschap.’

‘De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die uiteindelijk leidt tot de transformatie.’

‘Wat ik sterk vond was het werken in een klein groepje en de aandacht voor elkaar.’

‘Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch’

‘Het is geweldig om menselijke issues in samenwerking met dieren uit te werken.’

‘Dankzij Josselien en Pearl Jam besef ik hoe fijn en eenvoudig het is om vanuit je buikgevoel te werken.’

Trainer: Josselien Janssens,Eponaquest & Medicine Horse Way Master Instructor

Josselien Janssens, Trainer-Coach & paard Raya - bewerkt - kopie Josselien is sinds 2011 trainer-coach leiderschapsontwikkeling met paarden.

“Na 18 jaar als o.a. team- en procesleider in een internationale milieuorganisatie was het tijd mijn eigen weg in te slaan. Sinds 2004 verdiep ik me in de natuurlijke band tussen mensen en paarden en hoe die ons helpt om effectiever en meer in balans het leiderschap van ons eigen leven aan te gaan. Omgaan met paarden heeft een enorme positieve impact gehad op mijn eigen functioneren als leider en als mens.”

Josselien is van oorsprong journalist en communicatieprofessional en heeft haar sporen verdiend als voorzitter, presentator en onderhandelingsleider. Ze heeft de postacademische studie management in de filantropische sector afgerond aan de VU. Haar opleiding tot instructeur ervaringsgericht leren met paarden deed ze bij Eponaquest LLC van Linda Kohanov in Arizona.

Ze is trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding met paarden. Daarnaast leidt ze therapeuten en coaches op om het werken met paarden te integreren in hun praktijk volgens de Eponaquest methode. Ze is lid van de stuurgroep van de internationale Eponaquest/Medicine Horse Way opleiding tot paardencoach.

Co-trainer: Judith van Heerde, bedrijfscoach, paardencoach, Medicine Horse Way Instructor

Kopie (3) van RBF_8624 kopieJudith is sinds 2012 bedrijfscoach, bedrijfsmaatschappelijk werker en paardencoach.

“Ook ik stond op een keerpunt. ‘Ik ben sterk als een paard’, dacht ik altijd. Tot ik met een klap uit het zadel werd geslagen. Opstaan, schouders recht en doorgaan. Twee keer volgehouden. De derde keer startte ik mijn eigen praktijk.”

Judith heeft zo’n 20 jaar in de zorg gewerkt, van verpleegkundige, coördinator, teamleider tot manager. Ze volgde de post-HBO Coach aan het Windesheim te Zwolle (NOBCO) , de Post HBO Bedrijfsmaatschappelijk werk aan de CHE Ede en de master opleiding Systemisch werk bij Bureau Land, instituut voor toegepaste psychologie.

Voor coachen met paarden volgde ze de leergang Coachen met Paarden vanuit Haptonomisch Perspectief en het NOW programma. Judith rondde in mei 2017 de Medicine Horse Way Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af.

Praktische informatie:

De combinatie van de instrumenten en de opbouw van de workshop zorgt voor een uniek en geïntegreerd geheel, waarin het inchecken met je eigen proces met behulp van paarden centraal staat.

Er wordt tijdens deze training niet paardgereden. Paardenervaring is niet vereist om deel te nemen. Voor ruiters biedt deze training een heel nieuw perspectief op de rol van paarden in hun leven.

Eerstvolgende data:

□ donderdag 15 en vrijdag 16 juni 2017
□ donderdag 6 en vrijdag 7 juli 2017
□ zaterdag 22 en zondag 23 juli 2017
□ zaterdag 9 en zondag 10 september 2017
□ maandag 9 en dinsdag 10 oktober 2017

Locatie: Omgeving Amersfoort (GL-UT) of Bantega (FR-DR)

Kosten 2 daagse workshop: €347,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor zakelijke deelnemers.

Geef je hier op!

TB6bEr wordt tijdens deze training niet paardgereden. Paardenervaring is niet vereist om deel te nemen. Voor ruiters biedt deze training een fris perspectief op de rol van paarden in hun leven.

Eerstvolgende data (2017):

Locatie: Amstelhoek
Kosten 2-daagse: €347,-  inclusief btw voor particulieren, ex. btw voor zelfstandigen en bedrijven

Schrijf je hier in:

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Ik meld me aan voor de volgende data (verplicht)

  Facturering

  Ik ben particulierIk boek via mijn bedrijf

  Ik betaal per:

  IDeal via de link hieronderBankoverschrijving-stuur mij een factuur.

  Factuurggegevens
  (Bedrijfs)naam:

  Straat:

  Pc & Woonplaats:

  Opmerkingen

  Algemene voorwaarden & Privacyverklaring:

  Lees hier de algemene voorwaarden

  Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord

  Wij beschermen je gegevens goed: Lees hier onze privacyverklaring

  Hou mij via email op de hoogte van activiteiten

  * Let op* Klik éérst op “verzenden” om je inschrijfgegevens door te sturen, voor je de IDEAL betaallink aanklikt.

  Betaal met IDeal:

  Betaal hier als je als particulier deelneemt: €347,- inclusief 21% btw

  iDeal

  Betaal hier als je bedrijf of btw-plichtige organisatie betaalt: €347,- exclusief 21% btw

  iDeal


  Foto bovenaan: (c) Natascha van den Berg – Linda Kohanov aan het werk met hengst Vittorio tijdens haar bezoek aan Nederland en België in 2014.