Partners Nederland Partners België

“Samenwerking in de mensenkudde gaat het best als deze gekaderd wordt rond simpele, natuurlijke kernprincipes die iedereen begrijpt. Gezond leiderschap en teamgeest zit van nature in ons. Door die te activeren doorbreek je beperkende patronen.”

~Josselien Janssens

“Teams met Paardenkracht” biedt ondersteuning aan bedrijven en organisaties die het beste uit hun mensen willen halen. Voor opdrachtgevers in Nederland en België trainen en coachen wij individuen en groepen rond persoonlijke en professionele groei. We versterken individueel leiderschap en de samenwerking binnen teams.

Zowel zelfstandig als met onderstaande collega’s geef ik leiderschaps- en teamtrainingen aan professionals verbonden aan (internationale) organisaties. Klanten zijn o.a.: de Belgische federale overheid, Nederlandse politie, Nederlandse Stichting voor Corporate Universities, Leuvense universiteit, zorginstellingen, Kamer van Koophandel, werving & selectiebureaus, consultancybureaus, diverse banken, internationale high-tech en softwareproducenten, bekende frisdrankproducent, en aan Taiwanese overheidsambtenaren op studiereis bij de EU.

Mijn Nederlandse collega’s zijn net als ik gecertificeerd Eponaquest Instructeur, Master Herder Instructeur, en Medicine Horse Way Instructeur ervaringsgericht leren met paarden. Dit betekent dat we onze klanten een éénduidige kwaliteitsaanpak bieden.

De Eponaquest aanpak is ontwikkeld door de Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov. Wij volgen de ethische richtlijnen voor ervaringsgericht leren met paarden van deze internationale accreditatie. Ik ben tevens de Nederlandse opleider tot paardencoach in deze methode.

Kernwaarden

Ervaringsdeskundig Resultaatgericht Best-practice

Specialisaties

Leiderschapsontwikkeling Teambuilding Persoonlijke groei Re-integratie bij burnout en posttraumatisch stresssyndroom (ptss)

Werklocaties

Omgeving Amsterdam Amersfoort Leeuwarden Lemmer Nijmegen Roosendaal Leuven Oostende

Partners Nederland Partners België

oooOOOooo

Partners in Nederland


“Ook ik stond op een keerpunt. ‘Ik ben sterk als een paard’, dacht ik altijd. Tot ik met een klap uit het zadel werd geslagen. Opstaan, schouders recht en doorgaan. Twee keer volgehouden. De derde keer startte ik mijn eigen praktijk.”

~Judith van Heerde – www.keerpuntcoach.nl

Judith heeft zo’n 20 jaar in de zorg gewerkt, van verpleegkundige, coördinator, teamleider tot manager. Ze volgde de post-HBO Coach aan het Windesheim te Zwolle (NOBCO) , de Post HBO Bedrijfsmaatschappelijk werk aan de CHE Ede en de master opleiding Systemisch werk bij Bureau Land, instituut voor toegepaste psychologie.

Voor coachen met paarden volgde ze de leergang Coachen met Paarden vanuit Haptonomisch Perspectief. Judith rondde in 2018 de Eponaquest instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af. Inmiddels is ze Master Instructor in de Nederlandse opleiding tot paardencoach volgens deze methode.

Judith heeft haar eigen coachpraktijk in Bantega, Friesland.


“Hoe komt het dat mijn kinderen zo op mijn paard wegrijden en het kunnen leiden, terwijl hij bij mij van alles schrikt of stil blijft staan? Dit ging ik onderzoeken. Waar ik achter kwam is dat wij net zulke instinctieve, sociale wezens zijn als zij. “

~ Barbara Beek – www.heartbeatus.nl

Bestuurskundige, Defensie, politie en overheid. HRM-adviseur/HR-businesspartner. Paardencoach en NLP-practicioner (InnerQi),  Gelicenceerd HeartMath-Coach, Sporthorsemanship United: natural horsemanship toegespitst op sportactiviteiten met paarden.

Barbara volgde in 2016 het NOW programma en rondde in 2018 de Eponaquest Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af.

Naast het coachen met paarden in omgeving Leeuwarden werkt Barbara part-time als HRM adviseur bij de gemeente Harlingen.


“Een paard rent door de bak. Jij denkt dat het paard bang is. De persoon naast je zegt: Zie dat paard eens blij zijn!!  Het rennend paard vertelt je dus hoe jij naar hem kijkt.  Welke bril jij op hebt, en hoe jouw lichaam en je emoties hier een rol in hebben.”

~ Babs Jasper – www.burowonderlijk.nl

Coach, trainer en spreker leiderschap en interpersoonlijk gedrag, Dienend leiderschap, Safier, Projectmanagement Prince 2, Lean sixsigma, Master policy, management and entrepreneurship VU, Bachelor Master Biology. Babs rondde in 2019 de Eponaquest Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af.

In mijn eerste functie als organisatieadviseur in de gezondheidszorg ontdekte ik mijn talent om harde materie (processen en inhoud) en de zachte materie (leiderschap en emotionele intelligentie) op een natuurlijke manier te verbinden.

In de coachingstrajecten die ik begeleid, bouw ik op mijn kennis uit de verschillende bedrijven waar ik heb gewerkt. Ook nu combineer ik mijn werk als coach bewust met een functie als teammanager bij Brabantzorg. Als manager gebruik ik de wijsheid van de paarden voor de ontwikkeling van mijn teams.

Babs heeft haar eigen coachinglocatie in Grave, nabij Nijmegen.

oooOOOooo

Partners in België


“Paarden zijn als prooi- en kuddedieren, zowel verbonden met elkaar en de omgeving; één ademend geheel, bewust in het hier en nu. Zij leiden ons naar evenwicht tussen groep en individu, yin en yang, aarding en spirituele bezieling.”

~ Philip van Kelst en Klara Peeters – www.kheiron.be

Philip startte als klinisch psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg en psychosociale hulpverlening. Hij gaf les in verschillende naschoolse opleidingen en als ‘Executive professor’ aan de managementschool UAMS.

In de laatste 15 jaar bouwde hij Van Kelst & Co op, een coaching/training bureau dat zich met kwalitatieve en eigenzinnige methodieken profileert op het gebied van veranderingstrajecten in organisaties, rond leidinggeven, communicatie en samenwerking.

Paarden zijn al van jongs af aan een belangrijke aanwezigheid in zijn leven. Sinds 2012 biedt Philip onder de bedrijfsnaam Kheiron CVBA trainingen Ervaringsgericht Leren met Paarden rond leiderschap en teamsamenwerking.

Klara begon haar carrière als huisarts en danseres, en specialiseerde zich tot osteopaat. Paarden kwamen later op haar pad. In de afgelopen tien jaar ontwikkelde zij zich als trainer-coach ervaringsgericht leren met paarden.

Samen met Philip geeft ze leiderschap- en teamtraining met paarden voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast heeft zij haar eigen osteopathie-praktijk.

Philip en Klara hebben een heuse kudde. Zij fokken met Cartujano- en Peruvian Paso-paarden op hun eigen trainingslocatie en vergaderoord Kasteelhoeve Wange, nabij Tienen, België