“Leiderschap en samenwerking in de mensenkudde functioneert het best als dit gebaseerd wordt op simpele, natuurlijke kernprincipes die iedereen begrijpt. Het zijn deze principes die de basis zijn van onze aanpak.”

~ Josselien Janssens
Trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding
Rayamedicine Training & Coaching  (Teams met Paardenkracht)

Partners Nederland Partners België

Het doel van “Teams met Paardenkracht” is het bieden van integrale ondersteuning aan bedrijven en organisaties die het beste uit hun mensen en processen willen halen.

Daarbij bouwen wij op een stevig netwerk van ervaren partners in training, coaching, HR- en organisatie-expertise.

Voor opdrachtgevers in Nederland en België trainen en coachen wij individuen en groepen rond persoonlijke en professionele groei. We versterken het leiderschap en de samenwerking binnen teams.

Voor organisaties stroomlijnen we de processen, afspraken en procedures die zowel voor de mensen als het resultaat zorgen. Met èn zonder paarden…

Kernwaarden

Betrokkenheid Transparantie Best-practice

Specialisaties

Leiderschapsontwikkeling Teambuilding Persoonlijke groei Organisatieontwikkeling Verandermanagement Re-integratie na Burnout en bij Posttraumatisch stresssyndroom

Instrumenten

Odin Development Compass Eponaquest Ervaringsgericht Leren Familie- en organisatieopstellingen Heartmath Neuro-Linguistisch Programmeren Spiral Dynamics Integral LEAN/Six Sigma

Partners Nederland Partners België

oooOOOooo

Partners in Nederland


“Ook ik stond op een keerpunt. ‘Ik ben sterk als een paard’, dacht ik altijd. Tot ik met een klap uit het zadel werd geslagen. Opstaan, schouders recht en doorgaan. Twee keer volgehouden. De derde keer startte ik mijn eigen praktijk.”

~Judith van Heerde – www.keerpuntcoach.nl

Judith heeft zo’n 20 jaar in de zorg gewerkt, van verpleegkundige, coördinator, teamleider tot manager. Ze volgde de post-HBO Coach aan het Windesheim te Zwolle (NOBCO) , de Post HBO Bedrijfsmaatschappelijk werk aan de CHE Ede en de master opleiding Systemisch werk bij Bureau Land, instituut voor toegepaste psychologie.

Voor coachen met paarden volgde ze de leergang Coachen met Paarden vanuit Haptonomisch Perspectief en het NOW programma. Judith rondde in mei 2017 de Medicine Horse Way Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af.

Judith is co-trainer in de training Natuurlijk Leiderschap in Verbinding. Samen met Josselien geeft zij ook trainingen op maat voor collega’s en organisaties.

Judith heeft twee eigen paarden, Ricardo en Wyomi en coacht daar ook mee.


“Hoe komt het dat mijn kinderen zo op mijn paard wegrijden en het kunnen leiden, terwijl hij bij mij van alles schrikt of stil blijft staan? Dit intrigeerde mij. Wat ik van paarden heb geleerd is dat wij net zulke instinctieve, sociale wezens zijn als zij. “

~ Barbara Beek – www.heartbeatus.nl

Bestuurskundige, Defensie, politie en overheid. HRM-adviseur/HR-businesspartner. Paardencoach en NLP-practicioner (InnerQi),  Gelicenceerd HeartMath-Coach, Sporthorsemanship United: natural horsemanship toegespitst op sportactiviteiten met paarden.

Barbara volgde in 2016 het NOW programma en rondde in mei 2017 de Medicine Horse Way Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af. Barbara’s hartewens is om collega’s van de politie te coachen met politiepaarden. Samen met Josselien geeft zij trainingen op maat voor organisaties.

Barbara heeft twee eigen paarden, Habibi en Hamira en coacht daar ook mee


“Het vak van coach is geen neutrale professie, maar een praktijk waarin waarden, overtuigingen en gevoelens een intrinsieke rol spelen.”

~ Marlou Elsen – www.marlou-elsen.nl

Gediplomeerd docent en maatschappelijk werkster. Volgde vele trainingen op het gebied van organisatie- en teamcoaching, management-, communicatie-, en persoonlijke ontwikkeling. Gecertificeerd voor Spiral Dynamics Integral, de kernkwadrant, het Transformatiespel, als senior teamcoach School voor Coaching (waar zij een aantal jaren werkte als franchisenemer), en volgde de Rebalancing opleiding (lichaamswerk).

Van 2011 tot 2014 volgde Marlou de opleiding bij het Center for ECOintention over het waarnemen, interpreteren en verbeteren van de energie in organisaties en natuurgebieden. Sinds 2003 is ze student aan de internationale Ridhwan school. Gecertificeerd Odin Development Compass Level 1 en op weg naar Level 2.

Marlou coacht zelf niet met paarden maar heeft wel een IJslands paard.


“Wat drijft mij om al 30 jaar te doen wat ik doe? Bouwen aan veiligheid en vertrouwen binnen organisaties die in beweging zijn. Mijn visie op hrm: je moet elkaar aan kunnen kijken onder alle omstandigheden. Dit klinkt simpel maar vraagt kennis van complexe materie.”

~ Irma Pouw – www.pouwhradvies.nl

Een leven lang hrm, dat is waar Irma voor staat. Het ondernemerschap als hr-professional is de kroon op haar loopbaan die in 1986 begon bij Connexxion Haarlem, als medewerker personeelszaken. In de jaren die volgden maakte zij kennis met alle facetten van dit eindeloze vakgebied bij organisaties zoals Luchthaven Schiphol, Europeesche Verzekeringen, Hogeschool Holland, Woning Corporatie de Dageraad, Gemeente Heemstede, Canon Nederland en nog veel meer.

Irma is eigenaar van een hr-adviesbureau waar zij voor bedrijven de ‘hr-afdeling op afstand’ invult. Zij ondersteunt bedrijven als externe hr-professional op alle facetten van hr. Het gaat dan over arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden. Irma adviseert ook over de ontwikkeling van medewerkers. Daarbij zet zij regelmatig ‘paardenkracht’ in.

Irma coacht zelf niet met paarden maar heeft wel een paard met Zangersheide-afstamming, Cadiz.


“Er zijn waarschijnlijk weinig termen die zoveel weerstand in organisaties oproepen als het woord ‘verandering’. Maar een verandering kan juist positief zijn, met als doel het werk eenvoudiger en efficiënter te maken, zodat de werkdruk af kan nemen.”

~ Georgette Buitenhuis – www.metgeorgette.nl

Georgette heeft 18 jaar ervaring in het internationale bankwezen. Zowel in Nederland als Londen begeleidde en optimaliseerde ze verschillende bedrijfs- en klantprocessen. Tijdens deze periode heeft ze haar kennis verdiept en veel ervaring opgedaan in het verbeteren van processen die grotere efficiëntie en hogere service tot gevolg hebben.

Nu brengt ze deze brede ervaring met veel gedrevenheid in de praktijk bij bedrijven die veranderingen willen omarmen. Georgette is het bezit van een Black Belt Six Sigma-certificaat. Wat haar bijzonder maakt is haar aangeboren passie voor het doorzien van bedrijfsprocessen met als doel te begrijpen welke verbeteringen tot betere resultaten leiden.

Georgette is ontzettend sportief maar heeft helemaal niets met paarden.


Secretariële Ondersteuning

“De basis van een goede samenwerking is voor mij Vertrouwen. Inderdaad, met een hoofdletter V. In mijn werk zie ik mezelf als rechterhand en onderdeel van het team van de opdrachtgever.”

~ Monique Terlouw – www.tikkenenmeer.nl

Het is vanwege het feit dat dit niet alleen maar mooie woorden zijn, dat Monique de onmisbare praktische spil en meedenker achter de schermen is van Teams met Paardenkracht.

Bijna twintig jaar werkte Monique in loondienst als (directie)secretaresse en office manager. Nadat zij steeds meer zelfstandig ging werken, kwam er een nieuwe focus: het ondersteunen van ondernemers. Zo is Tikken & Meer secretariaatsservice geboren en was zij ‘opeens’ zelf ook ondernemer. En met succes!

Monique vind paarden best sympathieke dieren maar heeft zelf andere interesses.


oooOOOooo

Partners in België


“Paarden zijn als prooi- en kuddedieren, zowel verbonden met elkaar en de omgeving; één ademend geheel, bewust in het hier en nu. Zij leiden ons naar evenwicht tussen groep en individu, yin en yang, aarding en spirituele bezieling.”

~ Philip van Kelst en Klara Peeters – www.kheiron.be

Philip startte als klinisch psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg en psychosociale hulpverlening. Hij gaf les in verschillende naschoolse opleidingen en als ‘Executive professor’ aan de managementschool UAMS.

In de laatste 13 jaar bouwde hij Van Kelst & Co op, een coaching/training bureau dat zich met kwalitatieve en eigenzinnige methodieken profileert op het gebied van veranderingstrajecten in organisaties, rond leidinggeven, communicatie en samenwerking.

Paarden zijn al van jongs af aan een belangrijke aanwezigheid in zijn leven. Sinds 2012 biedt Philip onder de bedrijfsnaam Kheiron CVBA trainingen Ervaringsgericht Leren met Paarden rond leiderschap en teamsamenwerking.

Klara begon haar carrière als huisarts en danseres, en specialiseerde zich tot osteopaat. Paarden kwamen later op haar pad. In de afgelopen tien jaar ontwikkelde zij zich als trainer-coach ervaringsgericht leren met paarden.

Samen met Philip geeft ze leiderschap- en teamtraining met paarden voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast heeft zij haar eigen osteopathie-praktijk.

Philip en Klara hebben een heuse kudde. Zij fokken met Cartujano- en Peruvian Paso-paarden op hun eigen trainingslocatie en vergaderoord Kasteelhoeve Wange, nabij Tienen, België