Reacties van klanten

N.a.v. 2-daagse training Leadership Through Relationship

Josselien, nogmaals dank u voor het schitterende weekend! Jouw coaching en onze samenwerking heeft me diep geraakt.

~ Andries Broux

——————————————————————-

Taiwanees overheidsteam enthousiast over training met paarden


Regelmatig werk ik mee aan opleidingen voor teams en leidinggevenden van Kheiron CVBA nabij Brussel/Leuven. Een van deze projecten was een 3 jaar opeen terugkerend opleidingstraject voor Taiwanese overheidsambtenaren. Uit hun reacties blijkt dat de leiderschapslessen van paarden over lichaamstaal en congruentie universeel zijn: ervaringsgericht leren met paarden raakt mensen ver over taalbarrières en direct in het hart!

Reacties uit de video:

“Ik denk dat dit het meest fantastische trainingsprogramma is dat we ooit hebben ervaren. Door ervaringsgericht leren met paarden leerden we hoe krachtig de factor van lichaamstaal is. … Ik denk dat dit de beste herinnering aan onze studiereis is!”

~ Bi, Cheu-An, Adjunct-raadsman Ministerie van Onderwijs, Taiwan.

“Dit programma heeft me echt in mijn hart geraakt. Ik zou dit soort programma graag introduceren in Taiwan, ik denk dat Taiwanese professionals hier veel baat bij zouden hebben.”

~ Hsiao, Mei-Li, Director General, Institute for Information Industry, Taiwan

“Dit is een unieke en intense ervaring die u hier gecreëerd heeft, waar een groep van Taiwanese ambtenaren iets kan leren over management en leiderschap in een Europese sfeer, en dit kan toepassen in hun Asiatische realiteit.”

~ Hsiao Sheng-Chung, Deputy Director on Home Assignment, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Taiwan

——————————————————————-

Testimonials

“Afgelopen week heb ik wederom mogen ervaren welke ‘kracht; paarden hebben. Menigeen die dit mee heeft gemaakt kan dit onderschrijven. Paarden spiegelen gedrag en hebben een helende werking in de processen die mensen ondergaan.

Elke keer hoor ik jou vertellen over ‘Teams met Paardenkracht’ en hoe jij paarden inzet om het beste in teams naar boven te halen. Hier ontbreekt het aan iets essentieels, namelijk welke aandeel jij hierin hebt.

Josselien, de paarden en hun kracht komen niet tot hun recht als jij deze processen niet begeleidt. Jij zet namelijk ook jezelf in. Jij begeleidt de coach-vragen, de coachees. Jij bent de sleutel tussen de mensen en de paarden, jij geeft hun het vertrouwen om dit aan te gaan. Jij bereidt het voor, je geeft aanwijzingen, stelt de coachees gerust. Jij luistert en geeft geen oordeel. Jij begeleidt mens en dier om voor elkaar het allerbeste te betekenen. En je rond de processen op een zorgvuldige manier af.

Josselien, je bent te bescheiden… Dus ik vertel hierbij iedereen wat jij betekent en wat jij zelf doet en bijdraagt voor jouw coachees, hoe professioneel je bent. De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die uiteindelijk leidt tot de transformatie.

Ik kan de “kracht” van Josselien van harte aanbevelen.”

~ Irma Pouw, Pouw HR Advies

——————————————————————-

“Het is onmogelijk om je voor te stellen wat er gebeurt als je met een paard in de ring wordt gezet en er iets van je verwacht wordt. Opeens blijken sommige dingen niet zo vanzelf te gaan als je dacht en ga je nadenken over handelingen, die je normaal gesproken op je automatische piloot doet.

Ik heb een verglijkbare opleiding gevolgd en weet dus enigszins wat er gebeurt. Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch. Paarden lezen onze intenties en maken ons gedrag duidelijk, maar Josselien is verantwoordelijk voor het leerproces naar een team van een bedrijf.

Josselien is de rust zelve, zij observeert, zij geeft jou het volledige vertrouwen met haar paarden en zij stelt af en toe een vraag. En daar is zij nou net heel goed in, want als je op het juiste moment niet de goede vraag stelt gebeurt er niks. Dan snap je niet wat daar in die ring gebeurt in de interactie tussen jou en het paard.”

~ Lilian Emanuel, Trainer, coach, teammanager

——————————————————————-

“Een boel paardenkrachten zitten niet alleen in snelle auto’s…weet ik nu dankzij Josselien.

Gefascineerd door de theorie (werkelijk een ware wetenschap) over het buikgevoel, haalde Josselien en ik samen Pearl Jam uit de wei. Ik mocht ‘m rondjes laten lopen. Hoewel Pearl Jam voorheen op de renbaan kilometers op topsnelheid rondjes heeft gerénd…verzette hij geen stap bij mij…! En daar stond gelukkig Josselien aan de rand van de bak om op een heel prettige en vertrouwde manier te achterhalen waarom het niet precies zo ging als ik wilde en hoe dit ook gespiegeld kan worden aan zaken die buiten de bak plaatsvinden.

Nogmaals, de theorie heeft Josselien haarfijn uitgelegd, ik ‘voelde’ het alleen nog niet. Er zijn van die zaken waardoor blokkades worden opgeworpen en ik niet mijn innerlijke paardenkrachten kan aanroepen. Daar heb ik dankzij Josselien helderheid in gekregen en besef sindsdien hoe fijn en eenvoudig het is om vanuit je buikgevoel te werken.

Je kan hier boeken over lezen, het gevoel moet je echt leren herkennen door met Josselien en één van haar mooie paarden op de manege af te spreken.”

~ Walter Kort, Kenniswerker Nieuwe Media

——————————————————————-

Reacties van Workshopdeelnemers

“Wat ik sterk vond was het werken in een klein groepje en de aandacht voor elkaar.”

‘Het is geweldig om menselijke issues in samenwerking met dieren uit te kunnen werken.”

“Wat ik geleerd heb is hoe belangrijk een actieve opstelling is in leiderschap.”

——————————————————————-